Songfestivalkanshebbers blijven nuchter onder favorietenrol

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De artiesten die genoemd worden als mogelijke winnaar van het komende Eurovisie Songfestival gaan nuchter om met hun favorietenrol. Angelina Mango uit Italië en Baby Lasagna uit Kroatië noemen het bijvoorbeeld enkel een eer dat veel mensen hun liedje leuk vinden.

“Ik wil voorkomen dat ik extra druk voel. Dus die deur houd ik liever dicht”, zegt de 23-jarige Mango tegen het ANP voorafgaand aan Eurovision in Concert. “Ik wil gewoon genieten en ik zie wel wat er gebeurt.” Zelf durft Mango haar grootste concurrent niet aan te wijzen. “Iedereen is heel goed en sterk op het podium. Ik vind veel liedjes leuk. Ik ga niet kiezen”, lacht ze.

Zanger Baby Lasagna zegt dat de goede cijfers bij de bookmakers voelen als “een schouderklopje”. “Het voelt een beetje als: ‘goed gedaan, jongen’. Veel mensen vragen me of het extra druk geeft om favoriet te zijn, maar dat is niet zo. Ik vind het leuk en het is leuk dat de mensen in Kroatië trots op me zijn.”

Winkans

Met het liedje Rim Tim Tagi Dim zou Baby Lasagna zomaar voor de eerste Kroatische winst op het songfestival kunnen zorgen. “Dat zou een geweldige eer zijn. Ik kan me niet eens voorstellen wat dat met me zou doen en ik wil er ook nog niet te veel over nadenken. Er is veel concurrentie.” De zanger vindt persoonlijk onder meer Italië, Servië, Slovenië en Nederland erg leuk. “Maar als je het morgen vraagt, zeg ik waarschijnlijk iets anders.”

Mango en Baby Lasagna stonden zaterdag aan het einde van de middag tweede en derde bij de bookmakers. Zij hadden toen een winkans van respectievelijk 16 en 13 procent. Joost Klein stond vierde met 8 procent. Nemo uit Zwitserland is bij de wedkantoren op dit moment favoriet met een winkans van 25 procent.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck