Songfestivalorganisatie nog bezig met onderzoek naar lied Israël

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Songfestivalorganisator European Broadcasting Union (EBU) is nog bezig te onderzoeken of het ingezonden nummer van Israël te politiek is. Dat laat de EBU maandag weten aan het ANP.

Vorige week werd bekend dat het land het risico loopt op diskwalificatie, omdat in het nummer zou worden verwezen naar de oorlog tussen Hamas en Israël. Politieke boodschappen zijn niet toegestaan bij het Eurovisie Songfestival. De verantwoordelijke omroep KAN zei met de EBU in gesprek te zijn. “De EBU onderzoekt momenteel de songteksten, een proces dat vertrouwelijk is tussen de EBU en de omroep tot een definitieve beslissing is genomen”, zegt de organisatie nu.

Mocht het nummer als te politiek worden beschouwd, dan moet Israël de tekst aanpassen of een nieuw nummer insturen. KAN heeft al laten weten niet van plan te zijn iets te wijzigen of een ander lied dan October Rain van zangeres Eden Golan te kiezen.

Israël doet sinds 1973 mee aan het songfestival. Het land heeft vier keer gewonnen. Zangeres Netta was met Toy in 2019 de meest recente winnaar.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck