Songfestivalseizoen begint met loting voor halve finales

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Nederlandse songfestivaldeelnemers Mia Nicolai en Dion Cooper horen dinsdag in welke van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival ze worden ingedeeld. In Liverpool vindt ’s avonds de loting plaats.

In totaal worden dinsdag 31 landen verspreid over de twee halve finales. Die strijden in mei om in totaal twintig finaleplaatsen. Alle landen horen ook in welk deel van de halve finale ze zullen optreden. Regerend kampioen Oekraïne staat al in de finale en ook Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn als lid van de zogenoemde ‘big five’ al verzekerd van een finaleticket.

De ceremonie wordt ook wel gezien als de officiële start van het songfestivalseizoen. Traditioneel ontvangt de burgemeester van de organiserende stad de ‘sleutel’ van zijn of haar ambtsgenoot die een jaar eerder gastheer was. Aan de sleutel hangt een grote sleutelbos waaraan iedere stad een eigen herinnering heeft toegevoegd.

De 67ste editie van het songfestival duurt dit jaar van 9 tot 13 mei. Nederland doet voor de 63ste keer mee. Begin november werd bekend dat AVROTROS dit jaar met het duo Mia Nicolai en Dion Cooper naar het songfestival afreist. Oud-winnaar Duncan Laurence heeft samen met zijn verloofde Jordan Garfield meegeschreven aan het nummer dat Nicolai en Cooper daar zullen zingen. Wanneer het liedje uitkomt, is nog niet bekend.

 

BuzzE

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie