Sonja Bakker doet boekje open over plagiaat: ‘Ik voelde me klein’

Door: Lola van Leeuwen
19-03-2022

Al een lange tijd ligt Sonja Bakker onder vuur na haar beschuldiging van plagiaat in haar dieetboeken. Zaterdagavond (19 maart) schuift ze aan bij Jeroen van der Boom’s Hoge Bomen. Nederlands bekendste dieetgoeroe doet een boekje open over haar kant van het verhaal…

,,Ik voelde me dan klein worden, heel klein” antwoordt Sonja Bakker op Jeroen van der Boom als hij vraagt: ,,Voel je op dat moment als je op straat loopt dat je denkt ‘die ogen zitten in m’n rug, want daar heb je dat wijf die alles gestolen heeft’?”

Verdrietige kinderen

De dieetgoeroe vertelt onder andere dat de gevolgen van haar plagiaat niet in de koude kleren gaan zitten. Mijn kinderen zijn ook heel verdrietig, zegt Bakker tegen de Privé-verslaggever. ,,Die zien gewoon een beeld van hun moeder dat er gecreëerd wordt door de media die niet helemaal terecht is.”

Sonja werd begin maart opnieuw beschuldigd van plagiaat en daar vraagt Jeroen ook naar. ,,Je hebt een mega klap voor je bek gehad”. Sonja: ,,Ja, ik was ook gewoon boos. Ik heb op een gegeven moment de telefoon op de grond gegooid van ‘rot allemaal maar op, ik heb geen zin hier meer in’.”

Zaterdagavond doet Sonja voor het eerst, en wellicht het laatst, haar verhaal aan de piano bij Jeroen van der Boom in Hoge Bomen om 21:25 uur op SBS6.

Meer DenD