Sonja Bakker schreef in 2013 over huwelijk in zwaar weer: Ibiza, de hemel en de hel…

1005
Sonja Bakker

 

Vijf jaar geleden raakte dieetgoeroe Sonja Bakker, verliefd op bloemenhandelaar Jan Reus, volledig in de ban van het eiland Ibiza.

Ze raakte zo geïnspireerd in 2013 door de magie van het Spaanse eiland (toen ze nog de verloofde was en niet getrouwd met Jan Reus, die met zijn vorige echtgenote een B&B startte op Ibiza en daar werd gevolgd door het programma ‘Ik vertrek’) een uitstapje maakte van haar afslankboeken naar een erotische roman. Op de golven van succes van ’50 Tinten Grijs’ schreef ze, samen met haar aanstaande ex-man Jan: ‘Ibiza, de hemel en de hel’.

En waar ging het boek over? De succesvolle bloemenhandelaar Evert Grooteman brengt met zijn vrouw Rosalie en hun kinderen al jaren hun vakantie door op Ibiza. Ze besluiten een mooi huis te kopen om daar een B&B te starten.

Het romannetje eindigt voorspelbaar. Het huwelijk van de hoofdpersonen Evert en Rosalie belandt in zwaar weer. Vechten ze voor hun huwelijk of wordt het seks, drugs en rock & roll op het eiland?

Is Ibiza voor Sonja nu ook veranderd in een hel?

boek

De reacties op het boekje waren niet mals. Sonja Bakker reageerde in het AD. ‘Natuurlijk moet er erotiek in zo’n roman. Het gaat over twee verliefde mensen. Dan kun je moeilijk schrijven: ‘Ze gingen naar bed, punt.’ En als het niet zo goed gaat in hun huwelijk, schrijf je ook niet: ‘hij ging naar de club’ zonder die verleidingen te beschrijven,’ aldus Sonja toen.

Ook het huwelijk van Sonja met Jan kon ,,niet mooier”.

In hetzelfde AD vertelde Sonja over haar huwelijksfeest. “Onze bruiloft was heel erg mooi. Het kon niet mooier. Ik heb het erg moeilijk gehad om het droog te houden, maar ik wilde echt niet huilen. Op zo’n dag wil je juist genieten met volle teugen.” Volgens haar man Jan is dat helemaal goed gekomen. “Onze liefde voor elkaar is net zo intens als voor onze huwelijksdag. Het is fantastisch om dit te delen met vrienden en familie.”

Wie het Ibiza-boek van Sonja Bakker wil kopen, kan nog steeds terecht bij Bol.com.