Sonja Bakker wéér beschuldigd van plagiaat: ‘Bood zwijggeld aan’

Sonja weer beschuldigd van plagiaat
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De storm rond de plagiaatrel van Sonja Bakker was net weer gaan liggen en nu is de dieetgoeroe opnieuw beschuldigd. Volgens kookboekenschrijfster Janneke Koeman gebruikt Sonja haar recepten en foto’s in haar betaalde online afslankprogramma.

Hoewel Sonja de vorige keer haar excuses aanbood en zei het ‘heel erg vervelend’ te vinden, is ze toch weer opnieuw beschuldigd van het plegen van plagiaat. Dat beweert Janneke Koeman in Veronica Superguide.

Sonja bood Janneke zwijggeld aan

Na alle beschuldigingen legde Sonja vorig jaar september haar werkzaamheden neer. Dit was echter van korte duur, want nog geen twee maanden later was haar Instagram én website alweer online. Niet veel later kondigde ze een nieuw boek aan en kon je je weer aanmelden voor haar betaalde online afslankprogramma.

Maar Janneke zag tot haar grote verbazing háár recepten en foto’s in het online afslankprogramma van Sonja. Via een advocaat zou ze de dieetgoeroe om een rectificatie hebben gevraagd, maar in plaats daarvan kreeg de kookboekenschrijfster ‘zwijggeld’ aangeboden.

‘Stop met deze oneerlijke concurrentie’

Voor Janneke is de maat vol. ,,Ik hoef haar geld helemaal niet. Ik wil gewoon dat ze stopt met deze oneerlijke concurrentie”, vertelt ze in gesprek met Veronica Superguide. ,,Als ik iets bak, maak ik het meerdere keren in verschillende ovens. De dingen die Sonja Bakker heeft overgenomen, heeft ze waarschijnlijk niet eens geproefd.”

Tags

BESCHULDIGDBESCHULDIGINGPLAGIAATSONJA BAKKERZWIJGGELD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck