Sonja Barend geeft sensatiezucht toe

Sonja Barend
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Sonja Barend, het voormalige tv-boegbeeld van de VARA, geeft na 24 jaar toe dat ze uit sensatiezucht de crimineel Stanley H. destijds de kans heeft gegeven zijn verhaal te doen in haar talkshow.

Barend interviewde de misdadiger, die enkele jaren geleden werd geliquideerd, voor de live-uitzending. Volgens de VARA-coryfee in ruste kan het achteraf gezien niet door de beugel. Bovendien verrastte ze destijds ook haar gasten, onder wie de Amsterdamse politievoorlichter Klaas Wilting, die vooraf niet waren ingelicht.

Barend verdedigde zich door te stellen dat Stanley H. destijds geen vuurwapen had gebruikt bij de gewapende overvallen. Ze stelde dat anderen het pistool hadden gebruikt.

In De Wereld Draait Door reageerde Peter R. de Vries als door een adder gestoken. Hij volgde daarmee Klaas Wilting (,,dit is intriest”), die meteen kwaad was over de aanpak van Barend.

Volgens De Vries had Barend moeten afblijven van zaken waar ze geen verstand van heeft. De VARA-topper van toen gaf toe dat ze bewezen was voor de druk van de kijkcijfers.

,,Je weet van toeten noch blazen”, beet De Vries Sonja Barend toe. Hij nam Barend de maat over haar keuze de misdadiger in beeld te brengen. ,,A-journalistiek”, zei De Vries.

Sonja Barend, die volgend jaar 80 jaar wordt, liet De Vries uitrazen. Ze keek af en toe weg, omdat ze de ophef van de misdaadverslaggever niet goed begreep.

Tags

KLAAS WILTINGPETER R. DE VRIESSONJA BARENDVARA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck