Sophie Hilbrand: Lekker praten over seks

Sophie Hilbrand
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Caroline Vlietstra

Volgens Sophie Hilbrand zijn er in Nederland zeker nog taboes rondom seks. En dat vindt de presentatrice, die vanaf donderdagavond in Hotel Sophie praat over seksualiteit en intimiteit, vreemd. “Seks is een wezenlijk onderdeel van ons leven, dat moet gewoon bespreekbaar zijn, net zoals er tig programma’s gemaakt worden over klussen en koken.”

Sophie kreeg vooraf geen beperkingen, maar nam zich voor de onderwerpen “op volwassen wijze” te behandelen. “Zo preuts zijn we gelukkig ook niet, er kan veel mits je het op volwassen wijze behandeld”, zegt de BNNVARA-presentatrice in het AD. “Er komt bij ons geen drupje seks aan te pas.”

Het vinden van gesprekspartners was soms een hele opgave. “In de eerste aflevering praten we bijvoorbeeld over uitdagingen in lange relaties. Een van de koppels heeft geen seks meer en leeft inmiddels als broer en zus. We hebben er lang over gedaan om mensen te vinden die bereid waren daar openlijk over te praten, terwijl het vaker voorkomt dan je denkt.”

In andere afleveringen van Hotel Sophie gaat het over onderwerpen als seksualiteit en opvoeding en internetseks. “We willen vooral zaken bespreekbaar maken, mensen een spiegel voorhouden en nieuwe inzichten geven. Mensen denken vaak dat ze afwijken of uitzonderlijk zijn, maar dat valt in de praktijk doorgaans best mee.”

 

BuzzE

 

 

Tags

SOPHIE HILBRAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck