Soundos El Ahmadi overtuigd: ,,Met deze film ga ik geschiedenis schrijven”

Door: Ditjes en Datjes
16-01-2021

Soundos El Ahmadi is ervan overtuigd met haar eerste concept van de romantische comedy Meskina geschiedenis te gaan schrijven. De cabaretière zegt dat ze iets wil achterlaten voor de volgende generatie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik overdrijf misschien weleens” begint Soundos tegen de VROUW verslaggeefster. ,,Maar ik denk écht dat we met deze film geschiedenis schrijven”, aldus de actrice over haar film Meskina.

‘Zieligerd’

Dertiger Leyla (gespeeld doorMaryam Hassouni) wordt ‘meskina’ genoemd, wat Arabisch is voor zieligerd. Leyla kiest er namelijk voor om op haar carrière te focussen en geen man en kind te hebben.

Soundos: ,,Geld neem je niet mee je graf in. Dit is wat ik wil achterlaten voor de volgende generaties: diversiteit, inclusiviteit en representatie”.

De cabaretière kon zichzelf vroeger nooit herkennen in mensen op de televisie: ,,Vroeger zag ik nooit mensen die op mij leken op tv, behalve in Opsporing Verzocht met een balkje voor hun ogen”. Dit wil zij veranderen. ,,Daar kan ik wel over klagen, maar ik kan er ook zelf iets aan proberen te doen. Dat is wat ik nu heb gedaan”, aldus de 39-jarige.

De release van Meskina staat gepland voor 11 februari.

Meer DenD