Spanje lyrisch over Amalia: ‘Leonor erg in zichzelf gekeerd’

Spanje lyrisch over prinses Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Amalia maakt in twee weken tijd kennis met het Caribische deel van Nederland en daar lijkt ze de harten van iedereen te veroveren. Ze gaat met de voetjes van de vloer, proeft van de lokale specialiteiten en maakt foto’s met de lokale bevolking. Ook in Spanje zijn ze onder de indruk van Amalia: zij zien Letizia en Leonor nóóit zo open…

Het is de eerste officiële reis die Amalia met haar ouders maakt en de prinses wordt overal met open armen ontvangen. In het begin leek Amalia nog een beetje onwennig, maar na een paar uur kwam ze steeds meer los. Op Bonaire maakte ze praatjes en foto’s met de bewoners, proefde de keuken en deed met alles mee. Op Aruba gebeurde hetzelfde: ook daar ging Amalia met de voetjes van de vloer.

‘Letizia verbergt Leonor’

En dat Amalia het naar haar zin heeft valt niet alleen de Nederlandse bevolking op. Ook in Spanje raken ze niet uitgepraat over het bezoek van Amalia aan de Cariben. De Spaanse krant El Nacional schrijft dat het ondenkbaar is dat ze hun ‘stugge’ koningin Letizia ooit zó open zullen zien als Willem-Alexander, Máxima en Amalia. ,,Letizia verbergt Leonor. Ze legt niet uit wat ze doet, met wie ze omgaat of hoe het met haar gaat, terwijl Máxima haar dochter Amalia juist in de belangstelling laat staan”, schrijft de krant.

Harten veroverd

Letizia lijkt nooit het hart van het Spaanse volk te hebben veroverd zoals Máxima dat wel in Nederland heeft gedaan. Volgens de Spaanse krant ‘verstopt’ Letizia haar dochter op de kostschool zodat het Spaanse volk haar nooit écht zal leren kennen. Hoe anders is dat bij Amalia! Door bedreigingen vanuit de georganiseerde misdaad moest Amalia afgelopen jaar haar studentenhuis in Amsterdam verlaten en zat ze ‘vast’ in Paleis Huis ten Bosch, iets wat heel Nederland heeft meegekregen.

‘Superster Amalia’

In Spanje wordt er dan ook vol lof over Amalia gesproken. De Spaanse krant noemt haar zelfs een ‘superster’. ,,Ze ziet er prachtig en natuurlijk uit. Omarmd in het Caribisch gebied en ze geniet met volle teugen. Superster Amalia, slechts een paar maanden ouder dan de mysterieuze en in zichzelf gekeerde Leonor.”

Tags

AmaliaLeonorLetiziaMaximaWillem-Alexander

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie