Spannende dagen voor OML’er Eva: ‘Stressen om uitslag MRI-scan’

Eva heeft stress om uitslag MRI-scan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het zijn spannende dagen voor de 25-jarige Eva Hermans-Kroot, die dit seizoen te zien is in Over Mijn Lijk. Afgelopen vrijdag heeft ze een MRI-scan gehad en daar krijgt ze binnenkort de uitslag van. ,,Ik hoop deze week.”

Eva kreeg bijna drie jaar geleden hartverscheurend nieuws te verwerken. Het begon allemaal in het voorjaar van 2021, toen ze wakker werd met een gigantische bult in haar nek. Hoewel Eva zich op dat moment nog niet veel zorgen maakt, gaat ze wel naar de huisarts. Die verwijst haar door naar het ziekenhuis, waar ze te horen krijgt dat ze longkanker heeft.

Uitzaaiingen

Een week later krijgt ze nog meer slecht nieuws te horen. Eva, die op dat moment pas 22 jaar is, wordt nooit meer beter. De kanker zit in haar longen, borstbeen, onder haar linker oksel en in haar stuitje. Daarbij ziet ze sinds kort onscherp met haar rechteroog en heeft ze last van een ‘bepaalde hoofdpijn’. ,,Waarvan ik herken dat dit van de uitzaaiingen komt”, deelde ze onlangs met haar volgers op Instagram.

Spannende dagen

Eva is daarom afgelopen vrijdag naar het ziekenhuis gegaan voor een MRI-scan. En nu is het wachten op de uitslag. ,,Ik kan dus de hele week de uitslag verwachten van de MRI van mijn hoofd. Maar ik verwacht hem eind van de week. Daar focus ik mij op”, schrijft Eva in Instagram Stories. ,,Zo hoef ik niet maandag, dinsdag, woensdag ook eventueel te stressen/denken om dat eventuele telefoontje. Ze weten gewoon niet wanneer de neuroloog hem heeft beoordeeld.”

‘Het is oneerlijk’

Eva probeert ondanks alles positief in het leven te blijven staan. Op Instagram, waar ze inmiddels 184.000 volgers heeft, laat ze zien dat ze zoveel mogelijk leuke dingen probeert te ondernemen. Maar het blijft ontzettend zwaar. Op de website van BNNVARA liet ze onlangs weten dat ze ook vaak boosheid voelt, met name naar oude mensen. ,,Zij hebben een heel leven gehad en kunnen zichzelf opa of oma noemen, ik zou mezelf wel moeder willen noemen”, zegt Eva. ,,Die boosheid voelde ik vooral in het begin, nu voel ik dat af en toe nog. Ik vind het vooral oneerlijk dat ik nooit heb gerookt, weinig heb gedronken en gezond heb geleefd en dan mij dit moet overkomen.”

Over Mijn Lijk

In Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. In het tiende seizoen worden Zoë, Jeffrey, Jegor, Maaike en Eva gevolgd.

Tags

OVER MIJN LIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck