Speciaal voetbalshirt voor stichting Joe Strummer van The Clash

Door: DitjesDatjes
01-07-2022

Het sportmerk Umbro heeft een speciaal voetbalshirt uitgebracht om de Joe Strummer Foundation te steunen. De stichting van de in 2002 overleden frontman van de Britse band The Clash steunt allerlei projecten voor jongeren.

Strummer was een groot voetbalfan. Met de leden van The Clash deed hij vaak mee aan toernooitjes. Bijvoorbeeld in 1979 tijdens de opnamen voor hun album London Calling. Strummer wilde met de wedstrijdjes de band tot een hechte eenheid smeden, staat te lezen in de aankondiging van de release van het shirt.

Het felrode shirt heeft een speciaal logo aan de voorkant en op de rug staat Strummer en het rugnummer 22. Met de opbrengst van het kledingstuk wil de stichting projecten voor jonge muzikanten financieren.

The Clash was een Britse band die tussen 1976 en 1985 zeer populair was in Groot-Brittannië. In ons land is de band bekend door hits als London Calling, The Magnificent Seven, Rock The Casbah en Should I Stay Or Should I Go. Strummer overleed op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD