Speciale luistersessies Beatle-album Sgt. Pepper’s in Liverpool

Door: DitjesDatjes
02-12-2019

In Liverpool worden vanaf half december speciale luistersessies georganiseerd van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, het legendarische album van The Beatles uit 1967. De plaat is speciaal geremixt door Giles Martin, de zoon van de originele producer George Martin.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens de Liverpool Echo worden de songs ten gehore gebracht in Dolby Atmos. Daarbij worden de luidsprekers rondom het publiek geplaatst en ook boven de hoofden. Dat moet de luisteraars het gevoel geven dat ze bij een live-registratie aanwezig zijn.

“Het is alsof The Beatles live voor je spelen”, belooft Martin. Hij mixte alle songs opnieuw van de originele master-opnamen. Het is overigens niet de eerste keer dat de songs van Sgt. Pepper’s opnieuw gemixt worden. Twee jaar geleden had Martin ze ook al onder handen genomen voor de release van een speciale box vanwege de vijftigste verjaardag van het album.

De speciale luistersessies van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band beginnen op 19 december in het National Museum in Liverpool. Tot en met 9 januari kunnen fans gratis naar binnen. Kaarten zijn via de website van het museum te reserveren.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD