Spectaculaire hotelverhuizing talkshow Harry Mens na bijna kwart eeuw

Door: Lola van Leeuwen
12-09-2021

Wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden is toch gebeurd. Business Class, de zondagse talkshow van makelaar Harry Mens, is verhuisd van de Hotels van Oranje naar Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

De verhuizing is te vergelijken met een transfer van een voetballer van Feyenoord naar Ajax. Mens nam 23 jaar lang zijn talkshow op in de Hotels van Oranje, waar het elke zaterdagochtend aan de Noordwijkse boulevard een drukte van belang was. Het uitzicht (en de inhoud) van de show veranderde nooit: de Noordzee en het standbeeld van koningin Wilhelmina.

Metamorfose

Wat de reden is van de spectaculaire verhuizing is niet bekendgemaakt door de makelaar uit Lisse, die overigens bij beide hotels goede contacten heeft. Hotels van Oranje ondergaat komende jaren een metamorfose door herbouw en nieuwbouw.

Sandwichformule

Bussiness Class is de langstlopende talkshow op de Nederlandse televisie. Mens hanteert de sandwichformule, een aantal gasten moet betalen om aan tafel bij Mens te komen. Daarnaast schuiven regelmatig vaste gasten aan onder wie ex-voetballer Willem van Hanegem. In het verleden was Bussiness Class ook de springplank naar de politiek van Pim Fortuyn.

Na de zomerstop is de eerste uitzending vandaag op 12 september op RTL7.

Meer DenD