Spectaculaire overwinning van Max Verstappen

Om 15:10 uur begon Max Verstappen vanaf de derde startrij in de Grand Prix van Oostenrijk. De 21-jarige Limburger begon na een dramatische start op de zevende plek en eindigt op het nippertje glansrijk op de eerste plaats. ,,Mooiste wedstrijd die ik de afgelopen tien jaar heb gezien” meldt voormalig Brits autocoureur Christian Horner.

Fenomenaal ingehaald

Een droomstart voor Ferarri-rijder Charles Leclerc en een complete nachtmerrie voor Redbull-rijder Max meldt Formule 1 op Instagram. In de laatste twee rondes haalt Verstappen de koploper Leclrec in op magische wijze in. Dit was nog even spannend aangezien tijdens het inhalen een lichte aanraking van de wielen voorkwam. Dit incident zou een straf kunnen veroorzaken wat dus (nog) niet is gebeurd.

Geen vertrouwen

Verstappen had er vanaf de start al geen vertrouwen meer in: ,,na de start dacht ik dat het al over was” zegt hij na afloop van zijn overwinning. ,,Maar dit is pas écht racen” zegt hij daarna vol vertrouwen. Leclerc accepteert zijn tweede plek. Hij zegt de beslissing over te laten aan de jury. De 20.000 oranje fans op de tribune in Spielberg kunnen hun geluk niet meer op!

Algemeen Klassement

Max is nu ook Vettel voorbij in het algemeen klassement. Verstappen staat nu derde met 126 punten. Boven hem staan Mercedes-rijders Valtteri Bottas met 166 punten en koploper Lewis Hamilton spant de kroon met 197 punten.