Spectaculaire roof: dieven stelen miljarden aan juwelen uit Duits museum

Miljardenroof Dresden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag antieke juwelen gestolen uit het Duitse museum Grunes Gewölbe. De juwelen komen uit de schatkist van vorst August ll zijn miljarden euro’s waard. Daarmee is het de grootste kunstroof uit de naoorlogse Duitse geschiedenis.

klein

De dieven schakelde de alarmen uit door brand te stichten in het elektriciteitshuisje van het museum en sloegen vervolgens een ruitje van het museum in. Er was duidelijk een plan, maar met één ding hielden de dieven geen rekening: een camera heeft hen gefilmd. Volgens Duitse media zijn de personen opvallend klein, maar is hun identiteit nog niet bekend. Toen de dieven de juwelen gepakt hadden verlieten ze naar verluidt het museum via een smalle schacht, maar Duitse autoriteiten kunnen dat nog niet bevestigen.

,,Niet alleen de Staat werd van haar kunstcollectie beroofd, ook wij Saksen zijn bestolen!”, reageerde Michael Kretschmer, de president van Saksen, na het horen van de roof. ,,Mensen uit onze vrijstaat hebben de afgelopen eeuwen hard gewerkt aan onze collectie. Zonder de Groene Gewelf zou men de geschiedenis van onze staat, en ons land niet begrijpen.”

Op dit moment is er een klopjacht gaande naar de juwelendieven.

Tags

GESTOLENJUWELENMILJOENENWEG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck