Speelt Djokovic ooit nog in een Australian Open?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Na de uitzetting van Novak Djokovic uit Australië is het onzeker geworden of de nummer één van de wereld ooit nog op een Australian Open staat.

Djokovic kreeg gisteren slecht nieuws te verwerken. Hij hoorde dat hij niet mee kon doen aan de Australian Open dat vandaag is begonnen. Hij werd het land uitgezet. Nu rijst de vraag of hij überhaupt nog wel mee kan doen aan een Australian Open in de toekomst. Zoals het er nu naar uitziet lijkt die kans vrij klein. Djokovic kan niet meedoen aan het tennistoernooi omdat de immigratieminister van Australië, Alex Hawke, zijn bevoegdheid heeft gebruikt hem uit te zetten. Als een minister die beslissing neemt, komt daar standaard bij dat iemand tot drie jaar na de uitzetting niet welkom is in het land. Maar er is een uitzondering mogelijk…

,,Een zaak voor de toekomst”

Dat ontkennen de Australische autoriteiten niet, maar daarover wordt nu nog geen beslissing genomen. Australische minister van Binnenlandse Zaken Karen Andrews laat aan Sky News Australia weten: ,,Dat is een zaak voor de toekomst.” Eén ding is zeker, het wordt voor Djokovic niet makkelijk. Djokovic is nu 34 jaar oud en zou dus niet vroeger dan als hij 37 jaar is Australië weer in mogen. De vraag is of hij dan nog professioneel tennisser is. Of zou het hem alsnog lukken een uitzondering te bemachtigen?

Tags

ALEX HAWKEAUSTRALIAN OPENAUSTRALIENOVAK DJOKOVICTENNIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck