Wat speelt er tussen de Spaanse koning en zijn vrouw?

1713

De meest actuele beelden van het Spaanse koningspaar spreken boekdelen. Koning Felipe en zijn vrouw Letizia lijken in een huwelijkscrisis beland te zijn. Heel Spanje is in rep en roer vanwege Catalonië en ondertussen speelt er zich van alles af tussen de twee echtelieden.

IJzige afstand

De ijzige afstand tussen de 49-jarige Felipe en de 45-jarige Letizia is niet onopgemerkt gebleven. Het is het publiek ook al opgevallen. Maar aan het hof houdt iedereen de lippen stijf dicht. De Spanjaarden, die nu in een hevige kwestie rond Catalonië gewikkeld zijn, maakten zich, volgens Neue Post, al veel langer zorgen over dit koninklijke huwelijk.

Flirten

Eerst verscheen de koning zonder zijn Letizia op een bruiloft in Mallorca waar hij zonder gene met allerlei jonge dames aan het flirten was. Heeft Felipe wellicht een aartje naar zijn vaartje? Vader Juan Carlos heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een fervente schuinsmarcheerder was. Toch lijkt Felipe meer een one-woman-man te zijn.

De Spaanse koning had het prima naar zijn zin alleen op een bruiloft in Mallorca.

Paparazzi

Nog een teken aan de wand: koningin Letizia bracht na de zomervakantie dochters Leonor (11) en Sofia (10) op hun eerste schooldag alleen naar school. Hun vader schitterde door afwezigheid. Paparazzi betrapten Leitizia vervolgens op een innige omhelzing en kus van een vreemde man op school. Felipe aan het feesten en de koningin publiekelijk in een omarming van een ander: de Spanjaarden spreken er schande van.

Voogdijschap

De Spaanse media speculeerden al eerder over wat er gebeurt als er een scheiding op handen zou zijn. Letizia zou afstand moet doen van het voogdijschap over de kinderen en de koninklijke titel en bijkomende privileges verliezen.