Spirituele Daniëlle van ’t Schip vecht tegen tumoren maar gelooft in het leven

Danielle van t Schip is ernstig ziek
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Ditjes en Datjes

Haar boek In het Licht van de Liefde komt uit, haar leven ontwaakte maar ze vecht momenteel ook tegen kanker die haar lichaam is binnengekropen. Voor Daniëlle van ’t Schip, de dochter van zangeres Willeke Alberti, en al vanaf haar 17e samen met de bekende voetbaltrainer John van ’t Schip, is monter.

,,Ik heb een doodvonnis gekregen, maar door mijn vertrouwen in het leven heb ik dat kunnen keren”, aldus Daniëlle in een interview vandaag in De Telegraaf. ,,Ik onderga het, zonder dat ik de slachtofferrol wil aannemen.”

Boodschap

Van ’t Schip ondergaat momenteel een ‘pittig behandelproces’ via de reguliere en alternatieve gezondheidszorg. In april van dit jaar werden de tumoren ontdekt en kreeg ze de boodschap dat ze mogelijk nog zes maanden te leven had.

De spirituele Daniëlle, dochter van Willeke Alberti en Joop Oonk, praktiseert Hatha Yoga & Mantra Meditatie en schreef eerder een boek De Grote Waarheid over haar nieuwe leven dat ze al in 2005 ontdekte. De titel van dat boek is een verwijzing naar de tv-serie De Kleine Waarheid waarin haar moeder als actrice furore maakte.

Nieuwe leven

In het interview dat vandaag in De Telegraaf werd gepubliceerd verhaalt Daniëlle van ’t Schip hoe ze in het nieuwe leven staat. ,,We zijn allemaal één, de dood bestaat niet en er is geen tijd en afstand”, aldus de 54-jarige yogadocente, die ervaart dat ze in 2005 opnieuw is geboren.

De diagnose kwam op het moment dat Van ’t Schip bijna klaar was met haar nieuwe boek. Ze heeft een kort hoofdstuk van haar boek toegevoegd, waarin ze schrijft: ,,Ik weet niet hoe mijn verhaal gaat eindigen, maar een nieuw hoofdstuk is begonnen.”

Het relaas van Daniëlle van ’t Schip is indrukwekkend. Over haar nieuwe geboorte, de reacties van haar naasten en de ontdekking hoe ze zelf is en wat ze wil in en van het leven.

In het Licht van de Liefde is verschenen bij uitgeverij Aurora.

Tags

BOEKDANIELLE VAN 'T SCHIPWILLEKE ALBERTIYOGA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie