Splinter Chabot kan niet altijd zichzelf zijn

Door: DitjesDatjes
30-07-2020

Splinter Chabot kan niet altijd honderd procent zichzelf zijn. Bijna zes jaar na zijn coming-out krijgt hij nog regelmatig negatieve reacties op straat. Dat vertelt de presentator in de nieuwste aflevering van de onlineserie Pride Talk op het YouTube-kanaal van AVROTROS, waarin hij met zijn vader Bart praat.

“Ik zou graag ja willen zeggen maar het is denk ik niet zo”, antwoordt Splinter op een vraag van Bart of hij zichzelf kan zijn. De programmamaker haalt vervolgens een recent voorbeeld aan over een wandeling die hij maakte door het centrum van Amsterdam in een roze jasje. “Ik dacht nog toen ik wegging van huis: ‘kan dat?’ Daar begint het dus al. (…) Je voelt dus iets wat er blijkbaar is.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Splinters voorgevoel klopte want hij werd vanuit een rijdende auto op een vervelende manier aangesproken. “Het was nog geen uitschelden, maar je bent je dus meteen bewust van 1: je valt op en 2: je krijgt een negatieve reactie terug. Waarbij je je dus ook bewust bent dat hij ook nog kan uitstappen.”

“Mensen zien je en krijgen daar een negatieve associatie bij en die uiten ze ook naar je. Dan denk ik: ‘dan kan je dus niet jezelf zijn’.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD