Spoiler alert: Ik Vertrek boekt record, er is geld over!

Primeur bij Ik Vertrek|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Steven Wagemans is een held. De blonde surfboy annex bouwvakker en partner van Loes beschikt over twee rechterhanden. Tijdens de wederopbouw van een villa in het Spaanse dorpje Lliber bij Alicante valt geen onvertogen woord. Tegenvallers? Zwembad lek? Woonkamer blank? Appartementje renoveren? Deze Steven (36) lost het op. Loes (33) is zijn hulp en toeverlaat. Zelfs de tweeling Pip en Rif gaat aan de slag met een hamer.

,,De mooiste dingen in je leven gebeuren als je geen plan heeft”, vindt Steven, die zijn bouwbedrijfje inruilt voor een nieuw en meer ontspannen leven. Het gezin trekt met een door hemzelf gebouwde camper de wijde wereld in. Een geschikt huis in Spanje moeten ze nog vinden, maar van Steven mag het verblijf in de camper nog jaren duren.

Moeder Lilian had er hard hoofd in

Lilian, de moeder van Loes, had er bij vertrek trouwens nogal een hard hoofd in. Ze zag de waaghalzerij niet zitten. ,,Ik vind het helemaal niets”, aldus Lilian.

Ik Vertrek moet trouwens oppassen dat de Goed Nieuws Show (vorige week nog met het nudistenstel) geen vaste prik wordt. Want ook Steven en Loes blijven de rust zelve. Want onderweg naar Spanje kregen ze tot drie keer aan toe panne en de tegenvallers tijdens de renovatie werden zonder enig gemor opgevangen.

‘Allemaal naar de galapenos…’

Steven ontdekt dat er nogal wat lijken in de kast liggen in de villa, die ze kochten voor €290.000. ,,Het is allemaal naar de ‘galapenos'”, stelt Steven twee keer vast, maar gaat vervolgens onverdroten door met de klussen. Hij laat zich niet van stuk brengen.

,,Zie je het nog wel zitten”, merkte Loes voorzichtig op in de puinhopen van de verbouwing. En dan zegt ze trots over haar Steven: ,,De man die alles kan…”

Voice over in verwarring

De bekende voice-over van Ik Vertrek was trouwens ook behoorlijk in verwarring door het voorbeeldige stel. Er klonk zelfs enige spijt in zijn stem. Het stel uit Roermond had namelijk een belangrijk record gebroken in de lange geschiedenis van Ik Vertrek. Ze hielden namelijk geld over van het bouwbudget. Maar liefst €20.000 van de begrote €40.000. Dat is nog nooit eerder vertoond.

Daarom, beste Ik Vertrek, laat het de volgende keer weer eens verschrikkelijk misgaan! We vervelen ons.

(Foto: AVROTROS)

Tags

AVROTROSIK VERTREKSPANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie