Sprintrace groot succes: Max Verstappen opnieuw te sterk voor Hamilton

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Meteen vanaf de start van de sprintrace liet Max Verstappen zien wat hij in huis heeft. Hij haalde Lewis Hamilton, die op P1 begon in, en wist al snel een behoorlijke voorsprong te krijgen op de Mercedes-coureur. Dat wist hij de hele race vol te houden en morgen start Max op poleposition.

Unicum

Met deze winst maakt Max de reeks winsten nog langer. Vorige week werd hij eerste op de Grand Prix in Oostenrijk, en de twee races daarvoor eindigde hij ook op de hoogste plek op het podium. Dat is een unicum in de formule 1: nog nooit eerder won een coureur 3 Grand Prix op rij.

Sprintrace

Het is voor het eerst dat de coureurs een sprintrace rijden. In deze race rijden de coureurs 100 kilometer in maximaal 30 minuten, deze keer op het beroemde Silverstone circuit. De startopstelling van de Grand Prix op zondag wordt bepaald bij de sprintrace, maar ook kunnen coureurs punten behalen voor het WK. De winnaar krijgt 3 punten, diegene die op de tweede plek eindigt 2, en de derde krijgt 1 punt.