Staatshoofden België, Spanje en Luxemburg condoleren VAE-sjeik

Door: DitjesDatjes
16-05-2022

Diverse staatshoofden zijn maandag afgereisd naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar hun condoleances over te brengen aan sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Afgelopen week overleed zijn broer sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Onder anderen koning Felipe van Spanje, de Belgische koning Filip en groothertog Henri van Luxemburg maakten de oversteek naar het Golfstaatje.

Eerder gingen presidenten en royals uit Egypte, Irak, Jordanië, Oman, Tunesië en Soedan al naar de Verenigde Arabische Emiraten. Zondag betuigden de emir van Qatar, de koning van Bahrein en de presidenten van Palestina, Duitsland en Indonesië hun steun aan de nieuwe president Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Namens Nederland ging minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking naar de Emiraten.

Afgelopen vrijdag overleed sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan op 73-jarige leeftijd. De Britse koningin Elizabeth deelde op de dag zelf via sociale media al haar medeleven na het overlijden van de president. Ze schreef “verdrietig” te zijn en prees het feit dat de president “zijn leven heeft gewijd aan het dienen van de Verenigde Arabische Emiraten en de relatie met bevriende landen en bondgenoten”.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD