Stage hoopt tournee Lazarus volgend seizoen in te halen

Door: DitjesDatjes
23-03-2020

Producent Stage Entertainment gaat proberen de gemiste voorstellingen van de musical Lazarus in het seizoen 2020-2021 in te halen. Dat meldt een woordvoerder in een reactie op het nieuws dat het kabinet bijeenkomsten in Nederland tot 1 juni verbiedt vanwege het coronavirus. Dit betekent praktisch dat alle theaters tot die datum gesloten zijn.

Lazarus, met muziek van David Bowie, zou tot half april in Amsterdam te zien zijn en daarna nog een korte tournee maken, langs onder meer Rotterdam, Heerlen en Groningen. Deze voorstellingen gaan nu niet door. “We gaan ons best doen de reeks in het komende seizoen in te halen”, stelt een zegsvrouw. “Maar dat is van veel factoren afhankelijk. De theaters zullen ook flink moeten gaan puzzelen om alle afgelaste shows en voorstellingen een nieuwe plek te geven.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Stage Entertainment beklemtoont “de besluiten van de overheid te snappen en te respecteren. Maar het gaat een flinke impact hebben op de cultuursector.” Andere grote producties van Stage die tot 1 juni stilliggen zijn Anastasia, in het Circustheater, en Tina Turner, in het Beatrixtheater. Deze show worden na 1 juni gewoon hervat, aldus de woordvoerder.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD