Stagiaires luchten anoniem hun hart over Linda: ‘Blad staat op zwarte lijst’

Blad Linda de Mol ook hel voor stagiaires
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jildou van der Bijl, creatief directeur van LINDA., onthulde gisteren dat er bij het mediabedrijf sprake was van een ‘ongezonde bedrijfscultuur’. Nu klappen ook stagiaires uit de school. ,,We werden hier volledig uitgebuit.”

,,Succes is ook een soort van verslavend en dan ga je ook denken dat de manier waarop je het doet, de beste manier is”, vertelde Jildou in het NPO Radio 1-programma ‘De Perstribune’. ,,Als je dan denkt: we zijn zo succesvol omdat iedereen zo hard werkt en we altijd voor die tien gaan en het is nooit goed genoeg, dat kan ook een hele ongezonde bedrijfscultuur opleveren. En dat was bij ons zo.”

‘Volledig uitgebuit’

Na de onthulling van Jildou luchten ook stagiaires hun hart over Linda de Mol. ,,Stagiaires worden hier volledig uitgebuit”, vertelt een stagiair die anoniem wil blijven in gesprek met Juicechannel. ,,Hebben vanuit school recht op een aantal vrije dagen en deze mogen niet opgenomen worden van het bedrijf LINDA. Krijgen amper begeleiding en moeten functioneren als een volwaardig en verantwoordelijke medewerker.”

‘Verboden om stage te lopen’

Volgens de stagiair moeten ze allemaal overuren draaien, terwijl ze een vergoeding krijgen van een paar honderd euro per maand. Omdat de werkdruk zo hoog is, zouden veel medewerkers een burn-out krijgen waardoor veel aankomt op de stagiaires. Volgens een andere bron staat het bedrijf zelfs op een zwarte lijst. ,,Toen ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie studeerde aan de HvA, was het voor studenten verboden om daar stage te lopen”, vertelt de bron aan Juicechannel. ,,Het bedrijf stond op de ‘zwarte lijst’, omdat ze zo slecht met stagiaires om gingen en voor een onveilige werkomgeving zouden zorgen.”

Vreemde taken

Ook kregen stagiaires vreemde taken van Linda. ,,Als stagiair moest je vooral de lunch halen en noten bij die ene speciale notenboer halen wanneer Linda langskwam, want die vond Linda dan lekker”, vertelt een andere bron.

Tags

LINDA DE MOL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie