Star Wars inspireert Coldplay bij bedenken van nieuwe muziek

Door: DitjesDatjes
09-06-2021

Het nieuwe album van Coldplay is geïnspireerd op de films van Star Wars. Volgens zanger Chris Martin heeft een scène uit de iconische filmreeks hem aan het denken gezet waarna hij met het idee voor de nieuwe plaat kwam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De negende studioplaat van Coldplay speelt zich af op de fictieve planeet Kaotica, die volgens Chris bewoond wordt door “robothonden, gigantische hologrammen en een straatbende dansende aliens”. “Ik keek een keer naar Star Wars en die scène met de Cantina-band. En toen dacht ik: ‘hoe zien muzikanten er in het heelal uit?’ Dat heeft tot dit alles geleid”, aldus de zanger bij The Zach Sang Show.

Het zorgde ervoor dat Chris en zijn bandmaten begonnen te fantaseren over een plek genaamd “The Spheres”. “Dat is een soort groep met planeten, een soort zonnestelsel met veel verschillende plekken en wezens en zo”, legt hij uit.

De fictieve plek zorgde bij Chris voor een bevrijdend gevoel. “Als je zo’n plek hebt bedacht, kan je daarbinnen ook een artiest worden. Het voelt heel bevrijdend om jezelf uit Coldplay te halen en te bedenken hoe muziek klinkt als je geen mens bent.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD