Starzplay wint rechtszaak van Disney over naam Star+

Door: DitjesDatjes
27-07-2021

Disney moet gaan nadenken over een nieuwe naam voor het streamingplatform Star+, dat het bedrijf in Latijns-Amerika lanceert. Een rechter in Brazilië heeft bepaald dat Star+ te veel lijkt op Starzplay, een al bestaande streamingservice van zender Starz.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In zijn oordeel schreef de rechter volgens Variety: “Als consumenten het over de services hebben, zullen ze natuurlijk niet zeggen dat ze een film hebben gezien op Starzplay of Starplus. Ze zullen het dan simpelweg Star noemen”. Omdat Starzplay al langer in gebruik is en dus eerder werd geregistreerd, is de naam van dat bedrijf, zo bepaalde de rechter.

Disney maakte in mei bekend dat Star+ eind augustus gelanceerd zou worden in Latijns-Amerika. Het gaat niet om dezelfde service als Star, die in Nederland en andere Europese landen is toegevoegd als kanaal op Disney+. Star+ is een opzichzelfstaand streamingplatform, waar onder meer de programma’s van de Amerikaanse sportzender ESPN te zien zullen zijn.

Ook in Argentinië en Mexico heeft Starz een rechtszaak aangespannen over de naam Star+. In Argentinië wees de rechter het bezwaar af, maar mogelijk kiest Disney na de beslissing in Brazilië toch een nieuwe naam voor de streamingservice.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD