Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

LEEUWARDEN (ANP) – Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

De extra reistijd kon oplopen tot ruim een half uur. NS-treinen vanuit het zuiden reden tot Akkrum, waarna mensen naar Grou-Jirnsum of Leeuwarden met de bus moesten. Verder reden er ook bussen in plaats van de Arriva-treinen naar Harlingen en Stavoren.

Woensdag was gedeputeerde Matthijs de Vries op het station om de opening te vieren. Hij deelde ijsjes uit aan reizigers. Tegelijkertijd heeft de provincie Friesland samen met Arriva een speciaal treinticket ingevoerd waarmee mensen voor 7,50 euro een hele dag in Friesland kunnen reizen met bussen en treinen van Arriva. De provincie en de vervoerder willen hiermee het gebruik van openbaar vervoer stimuleren. Ter vergelijking, een enkele reis van Leeuwarden naar Drachten kost 7,73 euro en van Leeuwarden naar Dokkum kost 6,92 euro.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck