Steeds minder donaties voor zoektocht Maddie McCann

Madeleine
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De ouders van Madeleine McCann, het driejarig meisje dat in 2007 verdween uit een vakantie-appartement in Portugal, zetten nog steeds alles op alles om hun dochter te vinden. Helaas komen er ieder jaar minder donaties binnen en ook het boek dat moeder Kate schreef levert nauwelijks nog geld op.

Steeds minder donaties

Honderdduizenden dollars zijn er al besteed aan de zoektocht naar het meisje. Er is zelfs een Netflix-documentaire gemaakt over de vermissing en de ouders hebben een privé-detective ingehuurd om te achterhalen wat er in mei 2007 is gebeurd in de slaapkamer van het meisje. Helaas lijken steeds meer mensen geen vertrouwen meer te hebben in een goede afloop van de zaak, want er wordt veel minder geld gedoneerd dan voorgaande jaren.

Het boek Madeleine, geschreven door haar moeder Kate McCann, haalde in 2018 nog 84.000 duizend pond op aan royalty’s. Al dat geld ging naar de zoektocht. Een jaar later, in 2019, verdiende Kate nog maar 1239 pond aan het boek. In 2017 en 2018 werd er zo’n 100.000 pond gedoneerd door mensen, maar in 2019 was het niet meer dan 21.000 pond. Het lijkt erop dat de documentaire over Madeleine, die in 2019 op Netflix verscheen, er niet voor heeft gezorgd dat meer mensen geld willen doneren.

Verdachten en theorieën

Inmiddels zijn er al zo’n zestig verdachten ondervraagd in de zoektocht naar het meisje en zijn er tientallen theorieën over wat er die nacht in haar slaapkamer is gebeurd.

Tags

MADDIE MCCANNMADELEINEMOEDEROUDERSPORTUGALSLAAPKAMERVADERVERDACHTEVERMISSINGZOEKTOCHT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck