Stel in Help Mijn Man Is Klusser nept de boel: ‘Geen klushuis’

Stel in Help mijn man is klusser belazert de boel
Door: Charlotte Wijnen
18-01-2022

De aflevering van Help Mijn Man Is Klusser van gisteravond heeft een hoop losgemaakt op social media. Niet alleen omdat het huis zoals in elke aflevering een ‘enorme zooi’ was, maar vooral omdat het achteraf helemaal niet bleek te gaan om een klushuis…

In de aflevering van gisteren zagen we dat Laura haar man Stewart heeft opgegeven omdat ze in de troep wonen. Wanneer John Williams binnenkomt, ziet hij meteen al dat er geen vloer in het huis ligt. ,,Dat is al bijna drie jaar”, geeft Laura direct toe.

Drie jaar in een bouwput

Drie jaar geleden ging het stel op zoek naar een huis. Daarmee moesten ze rekening houden met de ziekte van Laura. Ze heeft MS waardoor ze soms tijdelijk moeite heeft met bewegen, zien en praten. Hierdoor kon Laura niet mee naar elke bezichtiging en gaf Stewart de volmacht over de aankoop.

,,Dit huis heeft hij in zijn eentje uitgezocht. Ik had hem volmacht gegeven, omdat ik niet naar iedere bezichtiging mee kon. Ik dacht, dan kan hij wel in zijn eentje gaan kijken. Dat heb ik mezelf erg kwalijk genomen want ik had dit huis nooit gekocht”, aldus Laura.

Stewart wilde het huis zelf opknappen, zonder hulp van anderen. Dat pakte alleen niet goed uit, want het stel woont inmiddels al drie jaar in een bouwput.

‘Het was geen klushuis’

Op Facebook zorgt dit voor een hoop verbazing. Niet alleen omdat het huis een grote bouwput is, maar vooral omdat het verhaal anders lijkt te zijn dan het stel in de aflevering vertelt. ,,Het was geen klushuis, alles was netjes in het huis toen ze het kochten”, schrijft een kijker op Facebook.

En dat blijkt inderdaad zo te zijn, want in een video die de makelaar op Facebook heeft gedeeld, blijkt het huis in perfecte staat te zijn geweest. De video is ongeveer drie jaar oud, en is dus opgenomen in de tijd dat het stel de woning kocht.

Neppen ze de boel?

Maar dat is nog niet alles: uit een verordening van de gemeente blijkt dat het strippen pas begon in oktober, vermoedelijk nét voordat de aflevering werd opgenomen. Is hun deelname aan het programma bewust geweest om een huis naar eigen smaak te kunnen krijgen?

Meer DenD