Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

DEN HAAG (ANP) – Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. “Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand”, zegt Hinestrosa in een reactie.

Hinestrosa is de oprichter van Rescue International, een organisatie die autoriteiten helpt bij zoekacties in afgelegen gebieden. De in Nederland gevestigde organisatie hielp eerder onder meer bij de zoektocht naar het vliegtuig van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala in 2019.

Voor de zoektocht naar de Colombiaanse kinderen bracht Rescue International onder meer het juiste zoekgebied in kaart. Mede hierdoor werd eerder al het gecrashte vliegtuig teruggevonden.

Bericht

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg Hinestrosa een bericht van een lokale journalist waarin stond dat de kinderen gevonden zouden zijn. “Ik heb meteen geprobeerd het nieuws bevestigd te krijgen. Ik ben direct op zoek gegaan naar betrouwbare bronnen en heb alles dubbel gecheckt”, zegt hij.

Hinestrosa was terughoudend omdat de Colombiaanse president Gustavo Petro al eerder had gemeld dat de kinderen levend waren teruggevonden. Dat bleek toen niet te kloppen. Toch hield hij de laatste dagen ook rekening met goed nieuws. “De afgelopen twee, drie dagen was het stil rondom de zoektocht, wat bij dit soort acties vaak betekent dat er ontwikkelingen zijn”.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie