Stem! Wie moet de opvolger worden van Khalid?

Wie wordt de opvolger van Khalid Kasem?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De onthullingen over presentator Khalid Kasem hebben ook grote gevolgen voor de talkshow Khalid & Sophie. Iedereen gaat er vanuit dat de onderzoeken naar de contante betaling van €8.000 van een crimineel aan de voormalige advocaat niet voor eind januari klaar zijn. Wie gaat Khalid vervangen of gaat Sophie het voorlopig helemaal alleen doen?

Vooral BNNVARA zit met de kwestie in de maag. Was nu net de kogel door de kerk dat Khalid & Sophie de plaats mochten innemen van Op1, een zwaarbevochten resultaat in de Hilversumse haaienvijver, krijg je dit voor je kiezen… Een team rond de twee presentatoren zou de komende maanden een newsy format gaan uitwerken voor de nieuwe stek in het najaar van 2024.

Naam Khalid uit de titel

Er zijn verschillende scenario’s denkbaar. Nu meteen stoppen met de talkshow Khalid & Sophie is wel het minst waarschijnlijk. Dat Sophie de rest van het seizoen alleen afmaakt, ligt misschien eerder voor de hand. De naam van Khalid zal wel uit de titel van het programma worden geschrapt.

Maar dat is niet de oplossing voor de nieuwe start in de late avond van september op NPO1. BNNVARA zal het slot ook niet willen inleveren, want dan staat de omroep met lege handen. Dus moet er een alternatief worden gezocht. Doorgaan met Op1 is we de laatste optie waaraan moet worden gedacht.

Aantal opties van BNNVARA

Optie 1

Sven Kockelman als opvolger van Khalid?

De NPO en BNNVARA kunnen er alsnog voor kiezen om het over een geheel andere boeg te gooien. De best gekwalificeerde anchor voor dat tijdstip is Sven Kockelman. De journalist heeft al bewezen dat hij het meest scherp is, goed geinformeerd en beschikt over voldoende humor. Dat helpt bij al het negatieve nieuws als je als kijker je bed instapt.

Optie 2

Erik Dijkstra als opvolger van Khalid?

BNNVARA voegt iemand toe uit eigen kringen. Erik Dijkstra of Natasja Gibbs bijvoorbeeld. De presentator Dijkstra was al betrokken bij DWDD en zat bij Op1 aan tafel als een van de duopresentatoren. Dijkstra was niet op zijn best als het gaat om politiek en economie, maar glorieert bij vooral sportonderwerpen. Met andere woorden: Dijkstra is niet voldoende geequipeerd om een talkshow te dragen. Natasja Gibbs maakte bij Op1 een uitglijder door Israël te benoemen als ‘een apartheidsregime’.

Optie 3

Jeroen Pauw de opvolger van Khalid?

Jeroen Pauw keert terug in combinatie met Sophie Hilbrand. Khalid & Sophie wordt dan Jeroen & Sophie. Voor de kijker is het dan ook feest, want Pauw heeft bewezen dat hij het kan. Bovendien is het ook een wederdienst aan BNNVARA, waar hij veel aan te danken heeft. Als Khalid Kasem uiteindelijk niets te verwijten valt, kan die ook weer terugkeren als presentator op de late avond en verandert de naam weer in Khalid & Sophie.

Optie 4

Worden van Roosmalen en Groenteman de opvolgers van Khalid en Sophie?

BNNVARA heeft nog een andere optie: de promotie van Van Roosmalen & Groenteman naar de late avond van NPO1. Dit duo heeft al laten zien bij SBS en het laatste halfjaar op NPO3 dat het publiek de humor van de twee weet te waarderen. Twijfel is er natuurlijk wel of de boog een heel jaar, dag in dag uit, gespannen blijft. Het zou voor Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman een geweldige bonus zijn. Waar de twee als freelancers altijd hebben moeten sappelen, staan ze in 2024 volop in de schijnwerpers als dit inderdaad doorgaat.

DenD wil uw mening weten

Wie moet Khalid Kasem opvolgen?

Tags

ERIK DIJKSTRAGIJS GROENTEMANJEROEN PAUWKHALID KASEMMARCEL VAN ROOSMALENOP1SOPHIE HILBRANDSVEN KOCKELMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck