Stembus voor Top 2000 gaat weer open

Door: Ditjes en Datjes
01-12-2022

NPO Radio 2 opent donderdagochtend de stembus voor de 24e editie van de Top 2000. Het startsein wordt gegeven door dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte in een café in Huizen.

De komende week kunnen mensen weer stemmen op hun favoriete nummers die wat hen betreft in de jaarlijkse allertijdenlijst moeten. Net als bij voorgaande edities kunnen luisteraars naar eigen keuze minimaal vijf en maximaal 35 nummers aandragen.

Om mensen een handje te helpen rijdt Radio 2 voor het eerst sinds 2019 weer met een Stembus door het land. Deze rijdt gedurende de stemweek onder meer langs Dordrecht, Goes, Goirle, Heerlen, Amersfoort, Emmeloord, Leeuwarden, Groningen, Deventer en Zeist. Vanuit de bus worden ook programma’s gemaakt.

Queen

Stemmen kan tot woensdagmiddag 7 december. Aan het einde van de middag wordt de top tien van de ‘lijst der lijsten’ bekendgemaakt. Vorig jaar stond Queen voor de achttiende keer op de eerste plaats met Bohemian Rhapsody. Danny Vera, het jaar ervoor lijstaanvoerder met Roller Coaster, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Procol Harum eindigde met A Whiter Shade of Pale op de derde plaats.

Jaarlijks luisteren zo’n tien miljoen mensen naar de marathonuitzending, die traditiegetrouw wordt uitgezonden tussen kerst en oud en nieuw.

 

BuzzE

 

 

DenD promoties