Sterrenregen musical Aladdin, verkoop gaat ‘als vliegend tapijt’

Door: DitjesDatjes
27-09-2021

De Nederlandse versie van de Disney-hitmusical Aladdin wordt maandag lyrisch ontvangen. De grote recensies in dagbladen en op websites geven tot nu toe alleen maar 4 of 5 sterren. De voorstelling, gebaseerd op de animatiefilm uit 1992, ging zondagmiddag in première in het Circustheater in Scheveningen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Volkskrant geeft 4 sterren en stelt met plezier dat “het verhaal is opgefrist, met veel humor, actie en een echt vliegend tapijt. (…) Vanaf de openingsnoten golft er een heerlijk swingend bigbandgeluid met Arabische invloeden door de zaal.” Er is veel lof voor de “ijzersterke” vertaling van cabaretier Erik van Muiswinkel “die dienstbaar is aan de oorspronkelijke tekst, maar ook mooie taalvondsten en cabareteske grapjes bevat.”

Ook De Telegraaf is enthousiast en geeft 4 sterren. “De cast is over de gehele linie uitstekend ingevuld en Jonathan Vroege en Keoma Aidhen vormen als Aladdin en Jasmine een aandoenlijk liefdeskoppel”, schrijft de krant. “Het is toch de Geest die de show steelt in deze productie.”

Veteraan Stanley Burleson

Musicalworld, een van de grote fansites van Nederland, sluit zich hierbij aan. “Er staat in bijna elke scène een enorm sterk ensemble te dansen alsof het leven ervan afhangt, meerstemmig te zingen en decorstukken als Erkende Verhuizers af en aan te sjouwen”, aldus de recensent. “Hilarisch tegenwicht bieden Roberto de Groot en Darren van der Lek als slechteriken Jafar, de vizier, en hulpje Iago. Samen vormen zij het beste komische duo van het jaar.”

Ook de buitenlandse media zijn lovend. De internationale website Broadwayworld geeft zelfs 5 sterren voor de voorstelling. “De grote ster van de show is veteraan Stanley Burleson”, oordeelt de website. “Hij is onweerstaanbaar als de Genie en laat je in verwondering achter over zijn foutloze stem, zijn perfecte timing, zijn energieke dansbewegingen.”

Ook het publiek was zondagmiddag zeer enthousiast. Het is gebruikelijk dat het premièrepubliek na de voorstelling minutenlang klapt en juicht, maar bij hoge uitzondering kregen hoofdrolspeler Stanley Burleson en het ensemble ook tijdens de show al een grootse staande ovatie. Stage Entertainment laat maandag weten dat de verkoop voor de musical “als een vliegend tapijt gaat”. Harde concrete cijfers kan de producent nog niet geven.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD