‘Steven Brunswijk redt seizoen Expeditie Robinson met ‘achterbaks’ plan’

Door: DitjesenDatjes
30-11-2018

Het heeft twaalf afleveringen geduurd voordat er iets onverwachts in Expeditie Robinson gebeurde. Nadat meerdere expeditieleden het eiland vrijwillig verlieten en er geen achterbakse plannetjes werden gesmeed, zeiden veel kijkers dat dit het saaiste seizoen ooit van Expeditie Robinson is. ‘Braboneger’ Steven Brunswijk heeft daar in één klap een einde aan gemaakt.

Eilandraad

Doordat Steven lange tijd op ‘Winnaarseiland’ zat, en daardoor niet naar de Eilandraad hoefde, had hij nog veel stemmen over. Voor de camera legde hij zijn plannetje uit: hij zou opzettelijk verliezen in het duel tegen Gregory. Vervolgens zou hij naar de Eilandraad gaan, waar hij één stem op Loiza ging zetten. Daardoor zou zij sowieso naar huis gaan. De volgende proef zou hij niet winnen, en tijdens de daaropvolgende Eilandraad zette hij zijn overgebleven vijf stemmen in op Robin.

Tijdens de Eilandraad bleek snel dat Steven niet alleen zijn mede-kandidaten verraste, maar ook de kijkers! Hij hield zich niet aan het vertelde plan, en stemde niet Loiza, maar Robin er meteen uit! De Rotterdammer nam het gelukkig sportief op.
Laurie baalde zichtbaar. Opnieuw is een plannetje van haar mislukt.

Op Twitter schreven kijkers eindelijk iets positiefs over het populaire programma:

 

Meer DenD