Stille kerst voor Danny de Munk?

Een stille kerst voor Danny de Munk?
Door: Charlotte Wijnen
09-12-2022

Danny de Munk geeft elk jaar een kerstoptreden en zingt dan allerlei kerstliedjes. Op Instagram deelt hij een overzichtje van al die optredens met een linkje naar YouTube erbij. Wordt het dit jaar een stille kerst voor Danny?

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen Danny de Munk. Het slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat. Danny sprak direct van een valse aangifte en wil bewezen krijgen dat het verhaal van de vrouw niet klopt. Daarom heeft hij de rechter verzocht of hij het vermeende slachtoffer in het openbaar mag horen. Dat verzoek is inmiddels toegewezen.

Lege agenda

Uiteraard een grote opluchting voor Danny, al heeft hij er wel nog altijd moeite mee dat hij meteen veroordeeld werd door heel Nederland. Volgens zijn advocaten is de agenda van de zanger in 2023 helemaal leeg, omdat partijen niet meer met hem zouden willen werken. ,,Dat is hem in zijn jarenlange carrière nog nooit overkomen”, zei één van de advocaten eerder.

Stille kerst?

Ook in de kerstperiode heeft Danny hier last van. In Instagram Stories deelt hij een aantal optredens die hij afgelopen jaren tijdens kerst heeft gedaan. Het eerste optreden dat hij deelt vond plaats in het jaar 1985, toen hij nog een klein jongetje was. De andere optredens zijn uit 2009, 2013 en 2020, waar hij onder anderen optrad met René Froger en Edsilia Rombley. Dit jaar zal er vermoedelijk geen optreden komen, iets waar Danny ongetwijfeld van baalt.

Meer DenD