Sting reageert op gerucht misbruiken minderjarige

Sting
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Poplegende Sting heeft naar verluidt een flinke aanklacht aan zijn broek hangen. De zanger wordt ervan beschuldigd meer dan veertig jaar geleden een minderjarig meisje seksueel te hebben misbruikt.

Dit wordt gemeld door Yahoo Entertainment. Op de website is te lezen dat er een civiele rechtszaak is ingediend woensdag, die de Amerikaanse nieuwssite in handen heeft. De rechtszaak beweert dat de Britse zanger een wettelijke verkrachting heeft gepleegd door seks te hebben met een 15-jarig meisje. Dit zou zijn gebeurd op een ontmoeting die plaatsvond na een concert van The Police, de band waarin Sting leadzanger was. Sting, ofwel Gordon Sumner, was toen 27 jaar en zowel hij als zijn bandleden zouden aangeklaagd worden.

Aanklacht

Volgens de aanklacht was de niet-geïdentificeerde vrouw aanwezig bij een ‘meet en greet’ met The Police in een platenwinkel. Zij was toen vijftien jaar oud en zou daar Sting ontmoet hebben, en hem verteld hebben dat zij slechts vijftien was. Die avond was de vrouw aanwezig bij het concert van de groep, toen Sting en bandleden door het publiek liepen en fans begroetten.

De vrouw beweert dat Sting haar benaderde, “kort met haar sprak en haar vroeg om op zijn schoot te gaan zitten tijdens het optreden van de openingsband.”

Vervolgens zou Sting haar hebben uitgenodigd voor een huisfeest na het optreden. Eenmaal daar zou Sting met haar samen op een tuinstoel hebben gelegen, haar hebben gekust en haar borsten en geslachtsdelen hebben aangeraakt. Tijdens deze interactie zou de vrouw opnieuw gezegd hebben dat ze slechts vijftien jaar oud was, en dat zij nog maagd was.

Later zou de vrouw mee zijn gegaan naar de hotelkamer van Sting, waar hij haar zou hebben verkracht. Een van de bandleden van The Police zou de kamer in zijn gekomen terwijl Sting en de vrouw daar samen waren, maar hij ging naar verluidt weg zonder iets te zeggen.

,,Na de verkrachting in de hotelkamer leidde Sting eiseres de hotelkamer uit en stuurde haar met een taxi naar huis”, aldus de rechtbankpapieren. Daar ging zij douchen en ontdekte dat ze ‘bloedde’ en ‘veel pijn had’.

Ontkenning

De aanklacht wordt hard ontkend door Sting. Sting’s advocaat John Rosenberg zegt in een verklaring:

,,Sting heeft buitengewoon medeleven en steun voor elke overlevende van aanranding die zich uitspreekt, maar hij ontkent vastberaden dat dit is gebeurd. Sting, die geen klacht heeft gekregen, weet niet wie deze persoon is. De eerste keer dat iemand van ons hoorde over deze beschuldigingen – uit 1979 – was toen we gisteren een persbericht zagen van een advocatenkantoor. Hetzelfde persbericht probeert klanten te werven voor de advocaten van de eiser. Mocht deze zaak doorgaan, dan zijn we van plan deze krachtig te verdedigen. Sting verwelkomt een grondig en open onderzoek naar deze kwestie. “

Tags

AANKLACHTMISBRUIKRECHTSZAAKSTING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck