Stopt ook Wilfred Genee met televisie maken?

Wilfred Genee
Door: Charlotte Wijnen
22-07-2021

Wilfred Genee en zijn vaste tafelgenoten Johan Derksen en René van der Gijp zijn inmiddels een begrip als trio, maar dat lijkt niet lang meer in tact te blijven. Nadat Johan aankondigde te stoppen met televisie maken, komt er wellicht ook een einde aan de tv-carrière van Wilfred.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Niet door zonder Johan?

Onlangs gaf Johan Derksen aan te gaan stoppen met het maken van televisie. ,,Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat”, zei Johan in het AD. Het liefst wil hij straks helemaal niet meer herkend worden en is zelfs bereid om daarvoor zijn kenmerkende snor eraf te halen.

Dat Johan ermee stopt, heeft Wilfred Genee flink aan het denken gezet. ,,Ik weet heel eerlijk gezegd niet of ik nog doorga als hij stopt”, aldus Wilfred in weekblad Story. ,,Maar dat heeft niet zozeer te maken met Johan te maken, als wel met mijn eigen ambitie. Ik weet echt niet of die dan nog hier ligt.”

‘Ik ben ook heel moe’

Wilfred maakte de afgelopen weken een dagelijkse radioshow voor Veronica én twee SBS6-talkshows per avond. Inmiddels is dat er ééntje geworden. Samen met Johan Derksen en René van der Gijp maakt Wilfred momenteel De Oranjezomer, die elke avond te zien is op SBS6.

,,Ik ben wel echt heel moe”, geeft Wilfred toe. ,,Of ik heb beseft waar ik aan begon? Nou, misschien niet helemaal. Maar ik wilde ons team deze zomer echt samen hebben. Het had door de ruzie die we vorig jaar hebben gehad ook allemaal al afgelopen kunnen zijn.”

Meer DenD