Stopt Tarantino dáárom met filmen?

Quentin Tarantino (56) kondigde deze zomer aan dat zijn pensioen in zicht is. Er komt hooguit nog één film, aldus de regisseur van Once Upon A Time In Hollywood. Nu lijkt duidelijk wáárom..!

,,Ik denk dat wat films betreft, ik eruit heb gehaald wat erin zat”, liet Quentin Tarantino deze zomer weten. Filmliefhebbers kennen Tarantino van kaskrakers als Kill Bill, Pulp Fiction en Reservoir Dogs en zijn negende en nieuwste film: Once Upon A Time In Hollywood. De bioscopen zitten opnieuw vol. De film heeft alleen al in het openingsweekend in Nederland 1,7 miljoen euro opgebracht. Dat smaakt naar meer. Toch zegt Tarantino hooguit nog één film te willen maken.  Nu lijkt duidelijk waarom de regisseur met ‘pensioen’ wil gaan. Hij en partner Daniela Pick (35) verwachten hun eerste kind.  Het stel is in blijde verwachting van hun eerste kind. Tarantinio leerde de Israëlische zangeres tien jaar geleden kennen toen hij in Israël was om ‘Inglourious Basterds’ te promoten. De relatie strandde, maar in 2016 kwamen ze weer bij elkaar en end vorig jaar gaven ze elkaar in Los Angeles het jawoord.

Luiers verschonen

Tarantino was niet eerder getrouwd, volgens hem werd hij teveel opgeslokt door zijn filmwerk. Overigens is het niet aannemelijk dat hij vanaf nu alleen maar luiers zal verschonen. Zoals gezegd overweegt hij om een ‘afscheidsfilm’ te maken. En daarna? ,,Ik zal creatief bezig blijven. Ik zie mezelf in de toekomst boeken en theaterstukken schrijven.”