Stormachtige opening Dirk in Zwart Janstraat Rotterdam

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het was minimaal windkracht 8, maar dat mocht geen roet in het eten gooien! Om klokslag 9 uur is in de Zwart Janstraat 41A officieel de negentiende Dirk-supermarkt in Rotterdam geopend. Het liep meteen storm; veel buurtbewoners laten zich de (kans)koopjes niet ontnemen. 

Supermarktmanager Edwin van der Wagt is bijzonder blij met de nieuwe Rotterdamse winkel. Hij is ervan overtuigd dat de supermarkt een verrijking is voor de wijk het Oude Noorden. Van der Wagt: ,,De dagelijkse boodschappen tegen de laagste prijzen zijn nu ook voor de inwoners van deze wijk binnen handbereik”. 

Meer vestigingen

Vorig jaar opende Dirk ook al twee supermarkten in de Maasstad (Binnenrotte 77 en Nieuwe Binnenweg 24-30) en eerder dit jaar werd de vestiging aan het Bentinckplein na een grondige verbouwing heropend. En nu dus een nieuwe vestiging in de Zwart Janstraat.

Onafhankelijkheid

De Zwart Janstraat is een bekende, lange winkelstraat die zijn naam ontleent aan Zwarte Jan, een smid in de zestiende eeuw, die tijdens de Tachtigjarige Oorlog vocht voor de onafhankelijkheid van Rotterdam en De Nederlanden. Vanuit zijn smederij voorzag hij de bevolking van wapenen.

Diverse wijk

Vandaag de dag is de Zwart Janstraat een gezellige winkelstraat voor de circa zeventienduizend bewoners van de wijk. De oude volkswijk is bijzonder divers; jong, oud, rijk, arm, studenten, acteurs, kunstenaars, ondernemers en winkeliers wonen en werken naast en met elkaar. Echt een plek waar Dirk zich thuis voelt!

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck