Stralende Amalia zit aan tafel 9 bij diner

Prinses Amalia prikt vorkje mee met Raad van State.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Ben je nog maar net een week aan het studeren, besteedt je een hele avond aan een officieel diner met alle leden en rechters van de Raad van State. Prinses Amalia, inmiddels sinds enkele maanden ook lid van het college, zat woensdagavond aan tafel 9 tijdens een diner op paleis Noordeinde.

Maar wat straalde de jonge prinses? Met zo veel klasse en jeugdig elan stak Amalia positief af tegen de grijsheid deze avond in het paleis. De gemiddelde leeftijd van de Raad van State, waar D66’er Thom de Graaf vice-president is, ligt nogal hoog.

Het diner in de Balzaal van het werkpaleis van de Koning is een tweejaarlijkse traditie, maar was de afgelopen jaren vanwege corona niet doorgegaan. Voor de hooggeplaatste leden is de uitnodiging een hele eer. Deze editie was extra bijzonder omdat de kroonprinses ook aanschoof om een vorkje mee te prikken.

Amalia luisterde ook met extra aandacht naar de welkomstwoorden van haar vader koning Willem-Alexander. Die ging in op een actueel thema: de onbegrepen burgers en boeren.

Willem-Alexander: ,,Wij beseffen allen denk ik héél goed wat er op het spel staat. Het vertrouwen in de overheid en in instituties staat onder druk. Het is belangrijk dat dit vertrouwen wordt versterkt. Dat burgers zich gehoord en begrepen voelen. En dat overheden hun werk ten dienste van het algemeen belang en de rechtsstaat goed kunnen blijven doen. Bij dit alles speelt de Raad van State een onmisbare rol.”

En wat droeg prinses Amalia? Volgens Josine Droogendijk, columniste van het Oranje Boven, is het een jurk van ontwerper Mac Duggal.

Tags

KONING WILLEM-ALEXANDERMAXIMAPRINSES AMALIARAAD VAN STATETHOM DE GRAAF

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie