Stralende Mabel ambassadeur leukste feest van het jaar

Prinses Mabel ambassadeur Amsterdam dinner.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Meer dan duizend gasten waren er gisteren bij het Amsterdam dinner, het belangrijkste jaarlijkse VIP-feestje, waarvan de opbrengst gaat naar de strijd tegen HIV en aids. Met voorop prinses Mabel, die als een ware ambassadeur de gasten stimuleert om geld te geven.

De prinses droeg een een zwarte jurk met vele pailletten en steentjes, terwijl iedereen verwachtte dat ze een opnieuw creatie van Viktor & Rolf zou dragen. Heel bekend Nederland zit er aan tafel en krijgt een heerlijk diner voorgeschoteld geserveerd door tientallen vrijwilligers.

Uiteraard gaf de stralende Linda de Mol acte de présence en het leek wel of er een zware last van haar schouders is afgevallen sinds bekend is geworden dat haar partner musicus Jeroen Rietbergen te horen heeft gekregen dat hij niet wordt vervolgd. Harry Mens ging arm in arm met ex-schaatster Marianne Timmer.

Terwijl even verderop demissionair minster Mark Harbers met zijn partner internist Bart Rövekamp op de foto ging. Harbers is in de race om over te stappen van het ministerie van Infrastructuur naar een ander department in het kabinet-Schoof. Ook ex-staatssecretaris Gunay Uslu was van de partij. De populaire D66’ster is nu de topvrouw van Corendon.

Bestuursvoorzitter Roel Veltmeijer over de organisatie van het diner en het doel: ,,Het Amsterdam Diner is al ruim drie decennia een succesverhaal, daar willen we als bestuur natuurlijk niets aan afdoen. Tegelijkertijd is het ook altijd goed om jezelf opnieuw te blijven uitvinden en vernieuwen om zo ook jongere doelgroepen aan je weten te binden. Met het behoud van kennis en ervaring van een team dat al sinds het vroege begin betrokken is, maar ook met de verfrissende nieuwe ideeën en inzichten van MediaLane hopen wij Het Amsterdam Diner nóg een niveau hoger te tillen.”

Martha en Max, dochter en zoon van professor Joep Lange, namen de Amsterdam Dinner Award 2024 in ontvangst. Dit gebeurde ter erkenning en ter ere van Joep’s oeuvre en onschatbare bijdrage aan de gezondheidszorg, exact 10 jaar na zijn tragische overlijden.

Als pionier in de strijd tegen hiv en aids heeft Joep Lange decennialang baanbrekend onderzoek verricht om het virus te bestrijden en wereldwijde toegang tot kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg te bevorderen.

Amsterdam dinner
Atilay Uslu
NLD/Amsterdam/ 20240608 – Rode loper Amsterdam Diner 2024, Gunay Uslu
Linda de mol

Tags

AMSTERDAM DINNERAMSTERDAM DINNER FOUNDATIONMARK HARBERSPRINSES MABEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck