Streep door 538 feest Breda

Door: DitjesDatjes
19-04-2021

De gemeente Breda zet een streep door het zogenaamde Fieldlab evenement met Radio 538 in Breda. Talpa, de eigenaar van het radiostation heeft bekend gemaakt dat de gemeente geen vergunning meer geeft.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De afgelopen dagen was er veel kritiek op het voorgenomen evenement. Een petitie tegen het feest in hartje Breda werd meer dan 370.000 keer ondertekend.

De weerstand kwam vooral vanuit horeca-ondernemers en de zorg. De Bredase horeca volede zich tekort gedaan. Zorgmedewerkers maakten zich grote zorgen over de toevloed van nieuwe besmettingen als gevolg van het feest.

Burgemeester van Breda Paul Depla zegt dat het feest niet kan doorgaan omdat de openbare veiligheid in het geding dreigt te komen. „De politie krijgt steeds meer signalen dat de 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien. Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld.”

Meer DenD