Stromae onthult zijn grootste angst

Stromae onthult zijn grootste angst
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Over een paar weken gaat Stromae weer op pad voor een nieuwe tour. Zes jaar geleden verliet hij het openbare leven om voor zijn geestelijke gezondheid te zorgen. Na een inzinking die hem in een staat van nood stortte, bereidt de zanger zich voor om weer op het podium te staan. Maar dan moet hij wel zijn grootste angst onder ogen komen…

Paul Van Haver, de echte naam van Stromae, brak tien jaar geleden door met enorme hits als ‘Alors on danse’, ‘Formidable’ en ‘Papaoutai’. In 2015 kwam zijn laatste single ‘Quand c’est?’ uit, daarna werd het stil. Stromae verscheen nog zelden in het openbaar en in enkele interviews liet hij weten te kampen met een breekbare geestelijke gezondheid.

Psychische decompensatie

In 2015 moest de zanger noodgedwongen zijn tour in Afrika afbreken, toen hij last kreeg van de bijwerkingen van een behandeling tegen malaria. ,,Ik kreeg hallucinaties. Ik dacht dat ik gek was geworden. Ik kreeg de diagnose psychische decompensatie. Ik had iets stoms kunnen doen, ik was mezelf niet meer”, legde hij uit in de columns van het Franse dagblad Libération.

Stromae verdween uit de schijnwerpers en laadde zijn batterij weer op. Dat deed hij thuis, samen met zijn vrouw Coralie Barbier en hun 3-jarige zoontje.

Zijn grootste angst onder ogen komen

En nu, zes jaar later, bereidt de zanger zich voor om weer op het podium te staan. Het zorgt voor een mengeling van angst en opwinding, omdat hij dan zijn grootste angst onder ogen moet komen. ,,Mijn zorg blijft het geheugenverlies voor de teksten. Iedereen heeft zijn angsten…”, onthult Stromae aan het Franse Télérama.

Zijn echtgenoot liet al weten dat fans niet teveel moeten verwachten van het optreden van de zanger. Zelf zegt Stromae dat hij ook meer wil genieten als hij op het podium staat. ,,Er zal toneel en sensatie zijn, maar minder dan voorheen. Ik wil er vanaf nu meer van gaan genieten.”

Tags

ANGSTSTROMAE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck