Stroomstoring die huishoudens Brabant en Efteling trof verholpen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

KAATSHEUVEL (ANP) – De stroomstoring die dinsdag tienduizenden huishoudens in Noord-Brabant en de Efteling trof is even voor 16.00 uur verholpen, meldt een woordvoerder van Enexis. Een woordvoerder van de Efteling zegt dat de meeste attracties binnen nu en korte tijd weer gaan draaien.

Als gevolg van de stroomstoring ontstonden diverse problemen. Meerdere attracties in de Efteling moesten worden ontruimd. Het ging hierbij onder meer om de Monorail, de zwanenbootjes en de Python. “Voor onze gasten was het vervelend”, zegt de woordvoerder, die hierbij benadrukt dat alles snel en veilig is gegaan. “Voor ons is het een procedure.” Niemand heeft op de kop gehangen volgens de Efteling.

Meerdere verkeerslichten in de regio waren uitgevallen, onder andere op de N65. De politie vroeg weggebruikers stapvoets de kruisingen op te rijden. Rijkswaterstaat stuurde verkeersregelaars naar een kruispunt op de N65 bij Oisterwijk.

Het Elizabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg had volgens een woordvoerder van het ziekenhuis geen last van de stroomstoring. De facilitaire dienst van het ETZ meldde dat de twee locaties van het ziekenhuis buiten het getroffen gebied staan en dat het niet nodig was om noodaggregaten op te starten.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie