‘Studenten klagen over Amalia’

Studenten klagen over prinses Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Door bedreigingen vanuit de georganiseerde misdaad moest prinses Amalia afgelopen jaar haar studentenhuis in Amsterdam verlaten en zat ze ‘vast’ in Paleis Huis ten Bosch. Gelukkig weerhoudt het de prinses er niet van om leuke dingen te doen, want de afgelopen tijd is ze vaak in het buitenland te vinden. En daar zouden haar studiegenoten op de Universiteit van Amsterdam behoorlijk over klagen…

Amalia ging ondanks de bedreigingen aan haar adres, eind januari met haar ouders mee naar het Caribisch gebied voor haar eerste officiële werkbezoek. Op 9 februari keerde ze pas weer terug, wat betekent dat Amalia bijna twee weken aan lessen heeft gemist.

Klachten over Amalia

En hoewel het om een officieel werkbezoek ging, zouden haar studiegenoten helemaal niet blij zijn geweest met haar afwezigheid. Sterker nog: ze zouden zelfs hebben geklaagd! ,,Sommige van haar klasgenoten klaagden zelfs dat de prinses schooldagen had mogen overslaan om de Caribische tour te voltooien”, meldt de Spaanse krant El Confidencial.

Geen studentenleven

Door de bedreigingen mist Amalia veel van het studentenleven. ,,Ik mis het normale leven, het leven van een student. Door een straat kunnen lopen en naar een winkel kunnen gaan”, zei ze tijdens het bezoek aan Sint Maarten. Even een middagje shoppen of op het terras zitten met studiegenoten zit er voor Amalia niet in, terwijl haar studiegenoten dat wél doen.

Madrid

Dat studiegenoten nu ook nog over haar klagen, zal Amalia ongetwijfeld kwetsen. Het is dan ook niet gek dat ze afgelopen tijd de weekenden niet doorbrengt in Nederland, maar in Spanje. Samen met Máxima is ze vorig weekend al voor de tweede keer in de Spaanse modestad Madrid gespot. Daar kon Amalia eindelijk weer doen wat ze het liefst doet, namelijk shoppen!

Tags

PRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck