‘Studenten niet blij met komst Amalia’

Studenten hebben een pesthekel aan Amalia
Door: Charlotte Wijnen
25-07-2022

Amalia heeft laten weten dat ze zich aansluit bij een studentenvereniging. Het is echter nog maar de vraag of een vereniging haar wil hebben, want de Amsterdamse verenigingen zouden niet blij zijn met de komst van de prinses. En dat zou alles te maken hebben met haar beveiliging.

Amalia gaat per september in Amsterdam studeren en wonen. Hoewel haar studententijd met name draait om het studeren, wil ze ook zeker gaan genieten van het studentenleven. En daar hoort een studentenvereniging uiteraard blij.

Het Amsterdamsch Studenten Corps

Hoewel je zou verwachten dat het een hele eer is wanneer een prinses zich aansluit bij je vereniging, is de realiteit helaas anders. Amalia zou zich aan willen sluiten bij Het Amsterdamsch Studenten Corps, één van de grootste studentenverenigingen van Nederland, maar de studenten zouden helemaal niet op haar zitten te wachten.

LEES OOK:

Amalia en Eloise in dezelfde kroeg: ‘Praten niet met elkaar’

Beveiliging

En dat heeft alles te maken met de beveiliging van Amalia. Om zeker te zijn van haar veiligheid, is er altijd een beveiliger in de buurt. Het Amsterdamsch Studenten Corps zou de komst van een royal met beveiliger vooral gedoe vinden, meldt royaltyverslaggever Annemarie de Kunder in RTL Boulevard.

De beveiliger zou namelijk ook aanwezig zijn bij de ontgroening, terwijl de vereniging een besloten gemeenschap is. Ook zou de vereniging bang zijn dat er foto’s zouden uitlekken met een prinses in hun midden. ,,Die verenigingen zitten daar helemaal niet op te wachten”, aldus Annemarie de Kunder.

Meer DenD