Studentenvakbond: netjes dat Amalia geld teruggeeft

Door: DitjesDatjes
11-06-2021

Tegenover andere studenten is het netjes dat prinses Amalia de uitkering teruggeeft die zij vanaf haar 18e jaar zou ontvangen. Dat zegt Lyle Muns, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). “Veel studenten hebben het inderdaad zwaar, dus het is goed dat niet één iemand meerdere miljoenen opslokt.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De prinses maakte vrijdagmiddag bekend dat zij de ongeveer 1,5 miljoen euro die ze per jaar vanaf haar 18e verjaardag zou krijgen, gaat terugstorten tot het einde van haar studie. Ze wil geen onkostenvergoeding omdat “ik in mijn functie als Prinses van Oranje geen hoge kosten hoef te maken”. Amalia slaagde deze week voor het gymnasium. Aan demissionair premier Mark Rutte schreef ze dat ze na een ‘gap year’ gaat studeren.

In haar brief licht ze haar keuze toe: “Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zo moeilijk hebben, zeker in deze onzekere Corona tijd.”

Volgens Muns is het mooi en netjes van de prinses om dit op deze manier te doen. “We hebben allemaal een toelage nodig, maar deze bedragen zijn wel heel erg hoog”, zegt de voorzitter, die vermoedt dat andere 18-jarige studenten geschrokken zullen zijn toen duidelijk werd welk bedrag de prinses zou ontvangen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD