StukTV valt bejaardentehuis binnen: ‘Bestuur dreigt met juridische stappen’

StukTV laat ravage achter in bejaardentehuis
Door: Charlotte Wijnen
30-05-2022

De heren van StukTV zoeken met hun internetserie ‘Puberende bejaarden’ steeds weer het randje op. In de serie verkleden Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens zich als bejaarden en zetten overal de boel op stelten. Maar afgelopen week gingen ze een stap te ver: de heren lieten een heel bejaardentehuis schrikken.

StukTV is al jarenlang populair en ook al zoeken de heren vaak de grens op, er wordt veel om hun programma’s gelachen. Maar afgelopen donderdag liep dat even anders.

Bewoners enorm geschrokken

Giel, Thomas en Stefan vielen verzorgingstehuis Het Zonnehuis in Zwolle binnen, zo meldt Yvonne Coldeweijer in Instagram Stories. ,,Ze parkeerden de camper pal voor de deur en sjouwden met dozen servies, die ze voor de fun lieten vallen, waardoor het hele tehuis bezaaid was met glas en porselein.”

De bewoners hadden geen weet dat de heren langs zouden komen en schrokken enorm. ,,De bewoners waren nogal geschrokken van alle rumoer en maakten zich zorgen omdat ze ongevraagd werden gefilmd”, aldus Coldeweijer.

Juridische stappen tegen StukTV

Het bezoek viel niet in goede aarde bij het bestuur van het tehuis en heeft dan ook gedreigd juridische stappen te gaan ondernemen tegen StukTV. ,,Het hoort natuurlijk wel een beetje bij hun rebelse imago, maar het personeel vond het wel heftig dat ze de oudjes zo hebben laten schrikken… Alleen maar voor de views!”

Meer DenD