Stylist Bas van Schaik is gehalveerd (voor en na)!

||Before and after weight loss surgery in Dallas
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

30 juli 2016 vs 30 juli 2017 #gastricbypass #gbp #min65kilo #vethappy ????????☺️✔️⭐️ #blijftleuk #inspiration

Een bericht gedeeld door Bastiaan van Schaik (@basvanschaik) op


Er is nog maar de helft over van Bastiaan van Schaik. Eerst obesitas-patient en dan nu een slanke den. Na de gastric bypass-operatie (kleinere maag en een omlegging van het spijsverteringskanaal) ging het snel bij stylist Bastiaan an Schaik: van de 120 kilo voor de operatie is nu meer dan de helft verdwenen

De reacties die Van Schaik ontvangt, zijn een stimulans. ‘Geweldig, wat een prestatie!! Je bent een voorbeeld voor mij!’, ‘Enorm veel respect voor jou! Je ziet er geweldig uit en wat een wilskracht heb jij’.

Op dit moment worden er in Nederland jaarlijks 10.000 maagoperaties uitgevoerd.

Naast de gastic bypass is de maagverkleining, de zogenaamde sleeve, ook populair. Verschillende ziekenhuizen zijn gespecialiseerd in de ingreep, zoals in Amsterdam, Arnhem en Eindhoven.

Flickr

Mensen met overgewicht en een BMI (Body Mass Index) van 40 worden na selectie geholpen. Bij een medische indicatie kan het ook bij een lagere BMI. De ziektekostenverzekering vergoedt de operatie omdat toekomstige kosten worden voorkomen.

Overigens werkt het niet bij iedereen. Dat kan dus tot teleurstellingen leiden. Bij anderen werkt het weer te goed en moet er worden bijgevoed. Die slaan dus door. Want ondanks de kleinere maag moet er meer bewogen worden. Vetten en suikers zijn nog maar moeilijk te verwerken, eten en drinken kan niet tegelijkertijd en de porties die kunnen worden gegeten zijn veel en veel kleiner. In restaurants is het bestellen van een hoofdgerecht niet meer nodig; een voorgerechtje volstaat.

 Before and after weight loss surgery in Dallas, TX - Bariatric Solutions

Before and after weight loss surgery in Dallas, TX – Bariatric Solutions

Verder zijn obesitaspatienten verslavingssgevoelig. Waren ze eerst aan eten verslaafd, dan kan daar nu zo maar een andere verslaving voor in de plaats komen (denk aan sporten, drinken, gokken).

Verder moet er levenslang vitaminepillen en calciumpillen worden geslikt. Doe je dat niet dan onstaan er serieuze problemen, zoals bijvoorbeeld haaruitval.

Ander probleem na de operatie is het loszittende vel. Bij de buik bijvoorbeeld, onder de armen en bij de dijen. Daarvoor worden herstellende operaties uit gevoerd, maar die zijn kostbaar en worden meestal niet vergoed door de verzekeraars.

 

Tags

BASTIAAN VAN SCHAIKOBESITAS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie